Lørdagskaffe med Elisabeth Hammer

Denne marslørdagens kaffeslabberas er med Elisabeth Hammer (f. 1970), som bor sammen med mann og tre barn i Horten. Hun er utdannet jurist, men fra 2011 har hun arbeidet som forfatter. Elisabeth debuterte som romanserieforfatter i 2011 med Maria av Svaneberg, som ble på 16 bøker totalt. Hun har også utgitt fire bøker i fantasyserien Legenden om Krigsgudinnen i et lite opplagt på eget forlag.
Førstkommende mandag lanseres hennes romanserie nummer 2, som har fått tittelen Misteltein. Her følger vi arbeiderklassejenta Selma i Horten i 1920-årene.

Både Misteltein og Maria av Svaneberg utspiller seg i Vestfold, men henholdsvis på 1900- og 1800-tallet. Hva er de største forskjellene mellom seriene dine? Og har de noen felles likheter?
– De største forskjellene er vel først og fremst miljøet og tiden. I motsetning til Maria av Svaneberg, som dreide seg kun

Les mer

Lørdagskaffe med Monika N. Yndestad

Monika N. Yndestad (f. 1964) har over 25 års erfaring fra nyhets- og krimjournalistikk, blant annet 14 år i Bergensavisen. Hun debuterte som forfatter i 2003 med rusromanen Overdose, og to år senere utga hun dokumentarboken Drapsmysterier fra Bergensområdet. Med Jentene fra balletten vant hun i 2013 Maurits Hansen-prisen for årets beste krimdebut, og i januar i år kom oppfølgeren, Gapestokk.
Fyrstikkpiken er hennes debut som romanserieforfatter.

Du har tidligere skrevet en roman om rus, en dokumentarbok og to kriminalromaner om journalisten Alice Bratt. Og nå prøver du deg på serieromansjangeren. Hvordan har overgangen vært? Noen spesielle utfordringer?
– Det er et helt eget håndverk å skrive en serieroman, så læringskurven har vært bratt. Her skylder jeg

Les mer

Lørdagskaffe med Salmund Kyvik

Salmund Kyvik (f. 1949) har tidligere skrevet romanseriene Inga Torfinnsdatter og Kapteinens datter, sistnevnte sammen med sin kone, Nina Torpen Kyvik. Han har også hatt en rekke noveller på trykk i ukepressen. Kyvik har studert historie, kunsthistorie og norsk, og arbeider til vanlig som lærer i ungdomsskolen.

Mørketid er sterk historie fra andre verdenskrig, der vi følger familien Henriksen og deres dramatiske år under krigen. Familien bor på Bekkelagshøgda i utkanten av Oslo, der forfatteren selv har vokst opp. Hele familien er i sentrum for handlingen, og serien har slik ingen tradisjonell, kvinnelig heltinne. Både før og under okkupasjonen velger familiemedlemmene ulike veier…

Les mer

Lørdagskaffe med Annikki Øvergård

Velkommen til en ny lørdagskaffe. Denne gangen er det ikke bare én forfatter som er på besøk, men to! Bak pseudonymet Annikki Øvergård finner vi ekteparet Annikki Torgersen (f. 1957) og Jan Erik Øvergård (f. 1955). De er aktuelle med storgårdsdramaet Rosemalt, der første bok er i salg fra førstkommende mandag.

Her forteller de om seg selv, om skrivingen og samarbeidet om serien, og hva de mener gjør at Rosemalt skiller seg ut fra andre storgårdsserier som utspiller seg på 1800-tallet.

Les mer

Lørdagskaffe med Kristin S. Ålovsrud

Helt siden jeg falt pladask inn i romanserienes verden som 14-15 åring, da Margit Sandemos Sagaen om Isfolket trollbandt meg, har seriebøkene fulgt meg trofast og gitt meg mye leseglede og -inspirasjon. Det er en sjanger jeg fortsatt er interessert i og glad i, selv om tid og prioriteringer gjør at jeg ikke følger like mange serier som tidligere.
Serielitteraturen har alltid vært et særtrekk ved bloggen min, og det ønsker jeg at den skal fortsette å være. Jeg har derfor lyst til å starte opp en spalte der jeg intervjuer aktuelle serieforfattere (inspirert av Bokelskerinnen), som vil dukke opp enkelte lørdager framover.

Den første i rekken er Kristin S. Ålovsrud (f. 1980), som er aktuell med etterkrigsdramaet Fredsår. Første bok lanseres 12. august, og romanserien er hennes debut som forfatter.

Les mer