Mørke skyer, Lokketoner 3 av Sigrid Lunde

Mørke skyer av Sigrid Lunde Livet som innejente på Storset er faktisk til å holde ut, synes Synnøve, hadde det ikke vært for at Lars Storset er ute etter henne hele tiden. Frøken Meissner gjør alt hun kan for å beskytte henne, men selv frøkenens makt har sine grenser.
Bent blir anklaget for å ha knivstukket Lars, og blir satt i arest på lensmannsgården. Synnøve får besøke kjæresten, men lensmannen ser ikke på visittene hennes med blide øyne.

Synnøve skjøv opp døren og gikk inn. Det luktet kaldt og muggent der inne, og hun måtte venne øynene til mørket før hun virkelig kunne se ham.
Bent satt i hjørnet, rett på gulvet. Ansiktet var som en blek oval, og det raslet i jern når han beveget seg. Hun satte seg på huk foran ham og strøk ham fort over kinnet. – Å Bent, at det skulla ga slik!
– Det e ikkje godt å vetta kålles det går, dråkja. Lensmannen mumla nåkkå om Tukthuset i Trondhjem.


Det er nesten to år siden jeg leste de to første bøkene i serien. Hvor ble egentlig månedene av, i lesepausetåken? Det er synd jeg ikke strakk til og fikk fulgt denne serien fortløpende, ettersom jeg likte forfatterens forrige serie veldig godt. Lokketoner ble jo ikke så lang heller, bok nummer 12 er den siste i serien. Men sånn ble det, i en travel hverdag og med en lese- og blogglyst som plutselig falt langt under nullpunktet av forskjellige grunner.

Nå vel, over til noe mer positivt: Boka! Mørke skyer åpner med et sammendrag av bok 1 og 2 (genialt!) som gjør det lett som en plett å komme inn i handlingen igjen, uansett hvor lang tid som har gått siden sist. Jeg oppdaget at jeg husket det meste uansett, men en oppfriskning er alltid kjekt.

Å være i tjeneste på Storset er ikke lett for Synnøve, og verre skal det bli. Som fattig plassjente har hun lite å si, i en verden der «storfolk rår». Og nå ser det mørkt ut for henne og Bendik også…
Jeg har få anelser om hvilke veier handlingen kan ta videre akkurat nå, annet enn et par stygge anelser og noen skjøre håp. Og en uforutsigbar handling er gull verdt, når man har lest så utrolig mye innenfor denne sjangeren fra før av. Da er det veldig gledelig at handlingen trår utenfor stiene man på forhånd tror den vil gå, eller forfatteren overrasker med noe helt uventet etter hvert.

Er det en ting jeg må trekke fram som jeg er veldig begeistret for i denne serien så langt, så er det karakterene. Og det er spesielt to som fascinerer meg litt ekstra: Lars Storset og gamle frøken Meissner. Forfatteren har tillagt dem egenskaper, sider og trekk som gjør dem sammensatte og interessante. Anstrøket av svart humor og spissfindige replikker nå og da blir prikken over i’en for min del.
Levende, nyanserte karakterer er et gjennomgående «varemerke» for forfatteren, som jeg har satt stor pris på i de tidligere seriene også.
Kjapt utlest, og absolutt godkjent underholdning de par timene den varte.


Powered by WP Review

Cappelen Damm AS, 2013
ISBN: 978-82-02-40191-7
254 sider
Heftet

Lest: 14. november 2015

Kjøpt selv

Sigrid Lunde er et pseudonym for en forfatter (f. 1949), som har tre tiårs fartstid som profesjonell skribent. Lunde er utdannet lærer, men jobber som forfatter på heltid, noe hun har gjort mesteparten av sitt yrkesliv.

Sigrid Lunde har også skrevet seriene Jordmoren og Lokketoner.

Tekstkilde.

Mer
Google+EmailPinterestDel videre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *